Rólunk

Az AdatTérKép gondolata 2017-ben kristályosodott ki. Ketten vágtunk bele: Dani és Zsolt. Korábban már dolgoztunk egy munkahelyen, s mindketten úgy gondoljuk, hogy hatékonyan tudtunk együtt dolgozni, tudásunk remekül kiegészítette, erősítette a másikét. Ezt a tudást szeretnénk kamatoztatni, az évek alatt gyűlő számtalan ötletünkből legalább néhányat valóra váltani.

Dani, azaz Kispetik Dániel kulcsszavakban: gazdasági háttér, adatelemzés, adatbányászat, adatbázis-kezelés, adatkezelés, CRM

"Már a középiskolai éveim alatt elkezdtem megismerkedni a közgazdaságtannal, és annak rejtelmeivel. Így kézenfekvő volt, hogy főiskolai és egyetemi tanulmányaimat is ebben az irányban folytassam tovább, előbbit gazdálkodási és menedzsment alapszakon, utóbbit pedig pénzügy mesterszakon. Az alapképzési szakosodás jelentette az első lökést az elemzés világa felé, mikor statisztikus elemző szakirányra specializálódtam. Az érdeklődésem azóta is töretlen. A munkahelyek megválasztásánál is fontos szempont, hogy az elvégzendő feladatok kapcsolódjanak ehhez az irányvonalhoz. Kezdetben a logisztikai-, később pedig a banki szektorban (itt: CRM elemzőként) kamatoztattam a felhalmozott elemzési ismereteimet. Az elemzési irányvonallal párhuzamosan fokozatosan elmélyültem az adatbázisok világában is, s ehhez elsajátítottam egyrészt az SQL, másrészt a SAS programnyelvet. Eddigi munkáim során többnyire elemzésekkel, riportok készítésével és optimalizálásával, ügyfélmegkeresésekhez (DM, eDM, SMS, e-mail) szükséges adatbázisok előállításával, illetve hozzájuk kapcsolódó script-ek leprogramozásával, valamint CRM adatpiaci fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok elvégzésével foglalkoztam."

Zsolt, azaz Ónodi Zsolt kulcsszavakban: geográfus háttér, oktatói múlt, térinformatika, adatbázis-kezelés, programozás.

"Habár településfejlesztő és hidrológia szakirányokat végeztem geográfus szakon, legjobban a térinformatikai ragadott meg a tanulmányaim során. Diplomaszerzés után néhány évet töltöttem még az egyetemen doktoranduszként, később tanársegédként. Ez idő alatt főleg településfejlesztési, -rendezési, adatkezelési, térinformatikai témákat oktattam, kutattam. Az egyetemi szférától elköszönve belekóstoltam a közmű-, valamint a településtervezés világába, de hosszabb időre a logisztika térinformatikai támogatása szippantott be. Később váltottam az építésügy, településtervezés, területi tervezés világába, ahol térinformatikai feladataim mellé adatbázis-kezelési és egyre több fejlesztői feladat is társult. Szeretek és szerencsére egész hatékonyan tudok tanulni, sokat képzem magam könyvek, dokumentációk, tutorialok és online kurzusok segítségével. A tudás megszerzése mellett szeretem továbbadni, megosztani a tudásomat, s bár már nem dolgozom az egyetemen, az oktatás továbbra is a mindennapjaim része. Amikor időmből és energiámból futja, fórumokon próbálom a tudásomat mások hasznára fordítani vagy közösségi projektekhez (pl. OpenStreetMap) kapcsolódó feladatokban veszek részt."

Eleinte szakmai blogot építünk, érdekes és hasznos vagy nem különösebben érdekes, de rettentően hasznos tartalmakat szeretnénk megosztani. Később (bár reményeink szerint minél előbb) az AdatTérKép cégként folytatja majd tevékenységét.